Mehmet Akif Ersoy İmam Hatip Ortaokulu
ŞEHİTLİK MAH. 170. SK. M.AKİF ERSOY İ.Ö.O SİTESİ NO 4 İÇ KAPI NO Z01 YENİŞEHİR / DİYARBAKIR

VİZYON

Atatürkçü Atatürk ilke ve devrimleri tanıyan, yurdunu seven çağdaş demokratik ve laik ulusal ve evrensel değerleri yaşayan ve yaşatan, değişim ve gelişme açık, kendine güvenen, katılımcı, sorgulayan, etkili ve nitelikli, bilgi çağının gereklerini yerine getiren, öğrenmeyi temel ilke olarak benimseyen, yaratıcı ve üretken hoşgörü sahibi farklılıkları zenginlik sayan, düşünsel, duygusal, sosyal olarak yetişmiş bireyler yetiştirmekle yükümlü görüyoruz.

MİSYON

Öğrencilerimizin: Bireysel yeteneklerini dikkate alarak bilgili , becerikli, öz güvenli olmaları , çevresi ile iyi ve olumlu iletişim kuracak davranışları kazanmaları. Olaylara çok yönlü ve tarafsız bakabilmeleri. Çağın gelişen ihtiyaçlarına cevap verebilecek beceriler kazanmaları. Gelişen teknolojiyi izleyip kullanabilmeleri. Liderlik özelliği yanı sıra, iş birliği ve ekip çalışmalarına yatkın bireyler olmaları. Düşünsel , duygusal ve sosyal yönden sağlıklı yetişmeleri için her türlü olanak sağlamaktadır.

BAŞARILAR

2012-2013 EĞİTİM ÖĞRETİM YILINDA OKULUMUZ İL DÜZEYİNDEKİ ETKİNLİKLERDE İL 1.LİKLERİ(FUTBOL,VOLEYBOL,MASA TENİSİ,SATRANÇ)ALMIŞTIR.2011-2012 EĞİTİM ÖĞRETİM YILINDA A MEZUN OLAN 102 ÖĞRENCİMİZDEN 30 ÖĞRENCİMİZ ANADOLU LİSELERİNE YERLEŞMİŞTİR.2012-2013 eğitim öğretim yılında kız futbol takımız büyük başarı elde ederek Türkiye 2.si oldular. Ayrıca erkek futbol takımızda Türkiye yarı finalisti oldular.
Öğretim Şekli :TEKLİ

TEKLİ

0.8:30-14.50

ŞEHİR MERKEZİNDE

Şehitlik Mah. 179.sok no:4 YENİŞEHİR/DİYARBAKIR

Sportif Etkinlikler

2021 diyarbakır da öğrencimiz judo da 1.oldu .öğrencilerimiz atletizm,judoda bölge dereceleri de bulunmaktadır.